pátek 2. září 2016

Hráškové risotto a pečený halibut

Trávíme pár dní ve Stockholmu. Chytám tu poslední slunce, protože zítra má celý den pršet a já se na to vlastně docela těším. Budu dlouho spát, potom najdeme nějaký fajn místo na snídani a obejdeme muzea. Mno a proč to všechno říkám, jí se tu spoustu ryb a já si dneska odpoledne vzpomněla na to, že někde je ještě zastrčený recept na risotto s opečeným halibutem, který jsem fotila v horkém létě.


Ingredience na 2 porce:


160 g rýže Arborio
hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
2 čerstvá račata - oloupaná a nasekaná
zeleninový nebo kuřecí vývar
70 g másla
deci bílého vína
1 nasekaná šalotka
strouhaný parmazán
sůl, pepř

2 porce čerstvého halibuta
citron


Postup:


1. Začneme risottem. Na pánvi rozpustíme jednu polovinu másla, přidáme šalotku a dobře opečeme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Přidáme rajčata, zakápneme vínem a vyvaříme. Poté podlijeme vývarem a neustále mícháme. Celkově si risotto připravuje asi 20 minut, je třeba ho po celou dobu dobře míchat a když se vývar vyvaří vždy dolít další. Výsledná konzistence musí být vláčná, krémová a ne suchá. Asi v polovině přidáme hrášek. Nakonec přidáme zbylé máslo, hodně parmazánu, osolíme a opepříme podle potřeby.

2. Vedle na pánvi si dobře osoleného halibuta opečeme na másle a zakápneme citronem. Společně s risottem je to skvělá kombinace.


2 komentáře:

  1. Obdivuji zajimave recepty a krasne fotky. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Vařím podobné, ale místo hrášku dávam houby :)

    OdpovědětVymazat