Jsem Tereza, milovnice jídla a všeho, co s ním souvisí.

Víc o mně

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Rok 2016 byl jeden z nejnabitějších. Stalo se spoustu krásných věcí a taky přinesl mnoho problémů. Teď je tu rok nový, nedávám si žádná předsevzetí, protože nechci zklamat samu sebe. Jednu tradici ale přece jenom mám, čočku! 

Ingredience na 2-3 porce

250 g čočky
1 cibule
1 lžíce mouky
1 lžíce oleje
3 lžíce octa
cukr podle chuti
sůl, pepř
nové koření (3 kusy), bobkový list (3 listy)
vejce k podávání

Postup

1. Čočku namočíme asi na 2 hodiny, slijeme z ní vodu a uvaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením do měkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 30 minut). Slijeme vodu, čočku scedíme a necháme jednu mističku vývaru z čočky stranou.

2. Na oleji si opečeme cibulku, zasypeme jednou lžící mouky, dobře orestujeme, zalijeme 1 dcl zeleninového vývaru, dobře provaříme. Přisypeme čočku, dobře osolíme, opepříme a okyselíme octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijeme ještě vývarem z čočky a provaříme. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí jí trochu dosladit cukrem.

Salát s granátovým jablkem

Salát s granátovým jablkem

Tvarohová štola

Tvarohová štola