Jsem Tereza, milovnice jídla a všeho, co s ním souvisí.

Víc o mně

Nanuky s bílou čokoládou a rybízem

Nanuky s bílou čokoládou a rybízem

Neznám snad nikoho, kdo by neměl rád zmrzlinu. Myslím, že to vychází z dětství, nanuk byl vždycky spojenej s něčím hezkým. A největší radost mi dělá ten domácí. Můžete dát zmrazit cokoliv chcete a vždycky je překvapení, co nakonec z formičky vytáhnete. Nanuk znamená léto, koupání a osvěžení v horku. Tenhle je z mascarpone, bílé čokolády a černého rybízu, kombinace snů! Mno a pokud to chcete vyvést k dokonalosti, zkombinujte to s rybízovou Sládkovou limonádou. Mám ji ráda, zmrzlinu i limonádu.

Nanuky s bílou čokoládou foodlover.cz

Ingredience

250 g mascarpone
100 g bílé čokolády
černý rybíz
50 ml smetany ke šlehání
cukr podle chuti

Nanuky s bílou čokoládou foodlover.cz

Postup

Bílou čokoládu si rozpustíme na vodní lázni. Smetanu smícháme s mascarpone, osladíme podle chuti a přidáme bílou čokoládu. S cukrem to není třeba přehánět, protože dost nanuk osladí čokoláda. 

Navrstvíme do formiček spolu s rybízem. Rybíz je lepší předem chviličku povařit s cukrem. Necháme zmrazit přes noc.

Cheescake s ostružinami

Cheescake s ostružinami

Linguine s krevetami

Linguine s krevetami