Jsem Tereza, milovnice jídla a všeho, co s ním souvisí.

Víc o mně

Salát s granátovým jablkem

Salát s granátovým jablkem

Je 13. ledna a na blogu už je aspirant na nejrychlejší recept tohoto roku. Na chuti mu to ale neubírá. Kombinace rukoly, granátového jablka, pistácie a plísňového sýra mám moc ráda. Tenhle salát není nějaká složitá kuchařina a právě o to tady jde. 

Ingredience na 2 porce

½ granátového jablka
70 g sýra s modrou plísní
menší hrst pistácií
3 hrsti směsi polníčku a rukoly

3 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
šťáva z ½ limetky

Postup

1. Připravíme si dresing. Olivový olej, hořčici, šťávu z limetky a 1 lžíci rozehřátého medu spolu dobře prošleháme. 

2. Salátové listy rozložíme na talíř, posyspeme zrníčky granátového jablka, sýrem s modrou plísní a sekanými pistáciemi. Polijeme dresingem a vše dobře promícháme.

Buchtičky s krémem

Buchtičky s krémem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo