Jsem Tereza, milovnice jídla a všeho, co s ním souvisí.

Víc o mně

Čokoládová pěna s kávou

Čokoládová pěna s kávou

Máte rádi čokoládu? Já se musím přiznat! Já ji vlastně moc nemusím. To se ale nedá říct o mých blízkých. Tahle čokoládová pěna má prostě úspěch. Pokud nemáte rádi v dezertech kávu, tak jen množství kávy nahradíte smetanou ke šlehání a bude z ní klasická francouzská čokoládová pěna. Je to ideální a efektní dezert, když třeba připravujete oběd nebo večeři pro víc lidí. Nakonec pěnu prostě vytáhnete hotovou z ledničky a úspěch je zaručen. Zkuste ji třeba místo do skleniček naservírovat do hezkých šálků.

image2.JPG
image4.JPG

Ingredience na 4 menší porce

100 g dobré čokolády (min. 60% kakaa)
100 ml šlehačky
50 ml kávy
2 vejce
20 g krupicového cukru

image3.JPG

Postup


1. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků.

2. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Necháme ji zchladnout tak, abychom v ní udrželi prst. Potom postupně vmícháme žloutky a kávu. Vedle si vyšleháme do tuha bílky s cukrem a smetanu. 

3. Vyšlehanou smetanu a bílky jemně stěrkou vmícháme k čokoládě. Naplníme do skleniček nebo hrnečků a necháme v lednici vychladit minimálně 4 hodiny.

image1.JPG
Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka

Perfektní roastbeef

Perfektní roastbeef