Jsem Tereza, milovnice jídla a všeho, co s ním souvisí.

Víc o mně

Grilovaná mozarella

Grilovaná mozarella

Dochází vám nápady na grilování? Uvízli jste mezi grilovaným steakem, bramborami a hermelínem? To se mi stává zcela běžně. Přes léto je pro nás grilování skoro nejčastější příprava jídla. Milujeme jíst venku, užívat si čerstvého vzduchu a grilování k tomu patří. Dnešní recepty jsou jednoduché a přesto fajn. Grilovaná mozarella v parmské šunce a k tomu čevabčiči na grilu (stejně jsme jim doma říkali vždycky čivabčiči). Mám ráda oboje!

image3.JPG

Mozarella grilovaná v parmské šunce

Ingredience na 4 porce

2 balení mozzarelly (á 125 g)
1 balení parmské šunky
špejle

image1.JPG

Postup

1. Mozzarellu nakrájíme na tlustší plátky, ty obalíme ze všech stran v parmské šunce a napíchneme na špejli. 

2. Špízy grilujeme asi 5 minut, až se opeče šunka a sýr se uvnitř rozteče.

3. Podáváme s lehkým salátem, skvěle se páruje třeba s hroznovým vínem.

image2.JPG

Čevabčiči na grilu

Ingredience na 4 porce

250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 cibule nasekaná na jemno
1 stroužek prolisovaného česneku
lžička hořčice
mletá paprika
chilli
mletý kmín
sekaná petrželka
sůl, pepř

K podávání

arabský chléb pitta
rajčata, cibule

Postup

1. Mleté maso smícháme, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a koření. Smícháme vše dobře rukou, utvoříme bochánky, které napícháme na špejli.

2. Grilujeme ze všech stran asi 10 minut. Podáváme s arabským chlebem, zeleninou a dresinkem. Já mám nejraději zakysanou smetanu ochucenou citronem a koriandrem.

Hrášková pomazánka na křupavé topince

Hrášková pomazánka na křupavé topince

Musaka

Musaka