Jsem Tereza, milovnice jídla a všeho, co s ním souvisí.

Víc o mně

Nektarinková galetka

Nektarinková galetka

Letní pečení, to je kapitola sama pro sebe. O ovoce není nouze, skvělé nektarinky seženete na každém rohu. V tomhle receptu ideálně zužitkujete ty, které už vám doma trochu povadly a v puse nekřupou, do galetky jsou ale skvělé. 


Recept jsem připravila v rámci spolupráce s Electrolux. #chutzazitvic #pecemevpare

2EA53DAF-69A4-4E86-9FAD-3028D5778693.JPG

Ingredience


90 g másla
150 g hladké špaldové mouky
2 - 3 lžíce ledové vody
špetka soli
4 nektarinky
2 lžíce meruňkové marmelády
pekanové ořechy

na servírování javorový sirup

9FCF8BB1-CCF7-4B3D-96E4-DBF6F02F1FCD.JPG

Postup

1. Nejdříve si připravíme těsto. Propracujeme si mouku s trochu povoleným máslem (to je dobré rozkrájet na malé kostičky), přidáme špetku soli, lžičku cukru a vodu. Nejdříve začneme se dvěma lžícemi. Pokud se těsto bude špatně pojit, přidáme ještě půlku. Musí vzniknout hezké jemné konzistentní těsto, které dáme vychladit na hodinu do lednice. 

2. Mezitím si vypeckujeme a nakrájíme nektarinky. Těsto vyválíme ve větší kruh, potřeme ho meruňkovou marmeládou, poklademe nektarinkami a zasypeme nasekanými pekanovými ořechy.

3. Trobou si předehřejeme na 180° C (používám horkovzdušný program). Electrolux dodává k troubě i dírkovaný plech, který používám přesně na galetku. Krásně se totiž těsto propéká i zespoda, a potom se nestane, že spodek je nedopečený. 

4. Galetku podáváme posypanou pekanovými ořechy a kdo chce, může ji ještě polít trochou javorového sirupu.

A462E12B-9135-4D06-97F1-1A1718739903.JPG
00A48698-FF94-4104-8B3E-2AD42DD0BA00.JPG
1654D803-08D8-4446-B044-74662E0FB4E6.JPG
Obrácený švestkový koláč ze špaldové mouky

Obrácený švestkový koláč ze špaldové mouky

Letní salát s trhaným kuřecím masem

Letní salát s trhaným kuřecím masem