Jsem Tereza, milovnice jídla a všeho, co s ním souvisí.

Víc o mně

Domácí ořechová granola

Domácí ořechová granola

Tohle ja taková přípravka na podzim. Ořechy, kakao a skořice. Domácí ořechová granola vám provoní celý byt. Když k ní přidáte skvělé borůvky z Ćerstvě utrženo a poctivý bílý jogurt, máte bezkonkurenční snídani.

4A25D353-0891-43FD-B5B5-A772F9A28ED3.JPG

Ingredience

150 g ovesných vloček
100 g směsi semínek (dýňová, slunečnicová, chia, lněná)
150 g směsi ořechů (vlašské, lískové, para, mandle, pekanové)
100 g datlí
100 ml medu
1 kávová lžička skořice
1 polévková lžíce kakaa
2 lžíce javorového sirupu

k servírování - čerstvé ovoce, dobrý bílý jogurt

6EECAF6B-1568-4C13-AA2F-6E8B54354A78.JPG

Postup

1. Troubu předehřejeme na 170°C. V míse promícháme vločky, kakao, na hrubo nasekané ořechy, semínka, skořici, med a javorový sirup. Směs přendáme na plech a vařečkou jí rozmístíme po celé ploše.

2. Pečeme asi 25 minut a čas od času vařečkou vše promícháme, aby se granola rovnoměrně propekla. Pokud ji chceme mít spíš sypkou, vařečkou nebo vidličkou ji vždycky dobře rozbijeme. Směs vyndáme z trouby, promícháme s datlema a necháme vystydnout. Teprve po vystydnutí bude granola křupat.

3. Přidáme ovoce a bílý jogurt.

544D96A4-C12A-48C2-A302-484CFF13598C.JPG
Kynuté lívance s borůvkami

Kynuté lívance s borůvkami

Jemná tomatová polévka

Jemná tomatová polévka